Strana SPOLU - občianska demokracia bude mať v Poprade ustanovujúci snem

V Poprade bude v sobotu ustanovujúci snem strany SPOLU - občianska demokracia, ktorú zakladá nezaradený poslanec NR SR Miroslav Beblavý. Do parlamentu sa dostal na kandidačnej listine strany Sieť, ktorú však po voľbách opustil.

14.04.2018 10:09
beblavý, spolu Foto: ,
Líder hnutia SPOLU - občianska demokracia Miroslav Beblavý.
debata (11)

V minulosti Beblavý pôsobil v SDKÚ-DS. Na snem do Popradu by malo prísť približne 300 delegátov. Ich úlohou bude zvoliť nového predsedu. Jediným kandidátom je zatiaľ Beblavý. Okrem neho delegáti zvolia aj troch podpredsedov a predsedníctvo. Schvaľovať budú aj programové dokumenty a stanovy. Beblavý by mal tiež predstaviť novú tvár v strane.

Ministerstvo vnútra zaregistrovalo stranu SPOLU – občianska demokracia tento rok, o registráciu požiadali jej predstavitelia 11. januára. Na ministerstvo priniesli 18 121 podpisov, ktoré začali zbierať vlani 17. novembra. SPOLU – občianska demokracia sa plánuje zúčastniť už v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, ktoré chcú využiť na to, aby do najnižších úrovní vládnutia dotiahli nových a schopných ľudí.

Vo veľkých mestách rokujú o tom, kto by mal za ich stranu kandidovať. Neplánujú však v každom krajskom meste postaviť kandidáta, sú otvorení aj možnej predvolebnej koalícii.

Medzi hlavných predstaviteľov strany patria poslanci NR SR Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková, Jozef Mihál, Oto Žarnay, Simona Petrík a Viera Dubáčová.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #Miroslav Beblavý #snem strany Spolu #strana Spolu