Pri Lietavskej Svinnej-Babkove sa zrazili dva vetrone

Posádkam sa údajne podarilo z vetroňov vyskočiť. Záchranári našli dvoch zranených a jedno lietadlo.

14.04.2018 16:35 , aktualizované: 20:57
zrážka, vetroň, Žilina, súťaž Foto:
Zrážka dvoch vetroňov si vyžiadala dve zranené osoby.
debata (3)

Pri Lietavskej Svinnej-Babkove v okrese Žilina sa v sobotu popoludní zrazili dva vetrone zahraničných pilotov. Išlo o účastníkov medzinárodnej plachtárskej súťaže Flight Challenge Cup (FCC) Gliding v Prievidzi. TASR to potvrdil riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Doplnil, že krátko po 15. hodine hasičom nahlásili zmiznutie vetroňov z horizontu. „Po príchode na miesto hasiči zistili, že došlo k zrážke. Najskôr bolo hlásené, že je to bez zranenia. Ale po príchode našej jednotky veliteľ zásahu usúdil, že jeden Poliak potrebuje ošetrenie záchrannej zdravotnej služby,“ dodal Kapusniak.

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ sa vetrone zrazili pri Súľovskom hrebeni v katastri Babkova, hasiči ich vyhľadávali a poskytli obom pilotom prvú pomoc.

„Záchranári na mieste ošetrili dvoch mužov. Prvý z nich odmietol prevoz do nemocnice, druhého so zlomeninou ramena previezli do nemocnice v Žiline,“ informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #zrážka #súťaž #vetroň