V kauze zmeniek má TV Markíza predložiť dôkaz o ich nepravosti

V kauze "Kočnerove zmenky" chce na pondelkovom (16.4.) pojednávaní predložiť TV Markíza ďalší dôkaz o tom, že nárok protistrany nie je odôvodnený. "Máme k dispozícii odborné vyjadrenie, ktoré dokazuje, že zmenky sú falzifikované a nezaväzujú k ručeniu za ne, či ich vyplateniu,“ uviedol pre TASR Peter Papanek z agentúry Neuropea, ktorá mediálne zastupuje TV Markíza.

15.04.2018 11:32
debata (7)

Podľa jeho slov budú trvať na možnosti predložiť súdu odborné vyjadrenie, ktoré dokazuje, že znalecký posudok, ktorý poskytol znalec žalobcu Pavol Masaryk, je nepresný, nespoľahlivý a nemá vedecký základ.

„Tento znalec sa totiž doteraz ani nezaoberal otázkou, či Pavol Rusko podpísal zmenky v roku 2000. Odborné vyjadrenie, ktoré Markíza teraz predloží, túto otázku zodpovie a dokáže, že Rusko zmenky v roku 2000 nepodpísal,“ zdôraznil Papanek.

Bývalý riaditeľ televízie Markíza mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariána Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Mariána Kočnera žiada od Ruska a spoločnosti Markíza – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #zmenky #Marian Kočner #TV Markíza #dôkazy #Pavol Rusko