Kiska prijal Druckerovu demisiu, vnútro dočasne povedie Pellegrini

Prezident Andrej Kiska prijal demisiu Tomáša Druckera z postu ministra vnútra. Kiska vedením rezortu dočasne poveril predsedu vlády Petra Pellegriniho.

17.04.2018 09:28 , aktualizované: 11:29
druker  pelle Foto: ,
Na snímke Tomáš Drucker (vľavo) a premiér Peter Pellegrini.
debata (13)

Tomáš Drucker bol schopný a pripravený priniesť nové veci na ministerstvo vnútra, povedal premiér Peter Pellegrini s tým, že mal jeho plnú dôveru.

„Jeho odchodom moja vláda stráca jedného dobrého manažéra,“ povedal Pellegrini. Situácia na Slovensku je podľa jeho slov náročná. Aj preto sa rozhodol, že vedením rezortu nepoverí jedného z ministrov, ale ujme sa toho sám. Ešte v utorok popoludní sa chce vyjadriť k situácii v rezorte vnútra. „Ešte dnes v popoludňajších hodinách vás budem informovať o ďalšom postupe, čo sa týka ministerstva vnútra a otázok, ktoré dnes na stole stoja," dodal premiér.

Drucker poďakoval za spoluprácu s Pellegrinim a poprial mu, aby sa mu podarilo naplniť jeho predstavy a programové vyhlásenie vlády.

Prezident Kiska sa zatiaľ k situácii nevyjadril. Urobí tak neskôr.

Drucker šéfoval rezortu vnútra necelý mesiac.

Svoje rozhodnutie odísť oznámil v pondelok (16.4.) po tom, čo neodvolal policajného prezidenta Tibora Gašpara. Drucker v pondelok uviedol, že odchádza, pretože nechce prispievať k polarizácii spoločnosti.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #Peter Pellegrini #Tomáš Drucker #Druckerova demisia