Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno protestujú pred ministerstvom vnútra

Študenti z iniciatívy #niejenamtojedno sa o 15:00 stretli pred hlavnou budovou ministerstva vnútra na Pribinovej ulici v Bratislave. Trinásti držia písmená, ktoré vytvárajú nápis 'Kto vládne komu".

17.04.2018 12:11 , aktualizované: 15:56
SR protest študenti, #niejenamtojedno, Bratislava Foto: ,
Účastníci zo študentskej iniciatívy #niejenamtojedno na protestnom zhromaždení Za slušné Slovensko na Námestí SNP v Bratislave.
debata (26)

Premiéra Petra Pellegriniho, ktorý je poverený riadením rezortu, sa tak pýtali, či policajný prezident Tibor Gašpar je nadriadený ministrovi vnútra. Pred budovou chcú ticho protestovať tri hodiny.

Policajný šéf Tibor Gašpar k 31. máju 2018 skončí vo svojej funkcii. VIAC TU: Gašpar ako šéf polície skončí. Saková horúcou kandidátkou na šéfku vnútra

„Z odstúpenia ministra vnútra Tomáša Druckera je zrejmé, že prioritou novej vlády je, aby všetko ostalo po starom. Namiesto zbavenia Tibora Gašpara funkcie policajného prezidenta ako prekážky pre nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej skončil vo funkcii minister, ktorý mal obnoviť našu dôveru v políciu," píše sa v stanovisku študentov, ktoré zaslal ešte doobeda Timotej Lauko.

Študenti sa pýtajú, ako je možné, že vo funkcii zostáva človek, o ktorom zavraždený Ján Kuciak písal v investigatívnych článkoch, či dokedy sa budú politici tváriť, že nevedia, ktoré zmeny treba čo najskôr urobiť pre prinavrátenie dôvery v štát.

Minister vnútra Tomáš Drucker v pondelok oznámil, že podá demisiu. Prezident Policajného zboru Tibor Gašpar na dnešnej tlačovej besede oznámil, že sám nedá žiadosť o odchod z funkcie, musí ho o to požiadať súčasný alebo budúci minister vnútra.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Tomáš Drucker #Nie je nám to jedno