Gašpar: Krajmer je stále vo funkcii riaditeľa protikorupčnej jednotky, ale úrad neriadi

Róbert Krajmer je ešte stále vo funkcii riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky NAKA, ale úrad neriadi. V odpovedi na novinársku otázku to uviedol prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

17.04.2018 13:00
Robert Krajmer Foto: ,
Na snímke Róbert Krajmer.
debata (1)

„Úrad neriadi, odkedy to oznámil. Je to istý proces, ktorý musíme personálne zvládnuť,“ uviedol Gašpar s tým, že Krajmer neprideľuje spisy a nerobí rozhodnutia spojené s jeho pozíciou.

„Z hľadiska nášho personálneho postupu, ktorý musíme dodržať, bude zastávať funkciu, možno už v priebehu tohto týždňa, riaditeľa preventívneho oddelenia. Tak, ako sme sľúbili, že nebude na žiadnom oddelení, ktoré súvisí s odhaľovaním a dokumentovaním trestnej činnosti,“ dodal Gašpar.

Riaditeľ národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer oznámil na konci marca, že končí vo funkcii a odchádza na vlastnú žiadosť. „Moje rozhodnutie som urobil po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na moju rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vnímam ako nedôvodný a politizujúci. Mojou povinnosťou je zabezpečiť nestranné a nezaťažené fungovanie profesionálnej práce vyšetrovateľov a kriminalistov národnej protikorupčnej jednotky bez toho, aby bola ich práca a výsledky spochybňované," povedal Krajmer. Skončiť vo funkcii mal k 1. aprílu.

Krajmerovi sa mimo iného vyčítalo, že jeho manželka Mária podľa medializovaných informácií previedla 45-percentný podiel vo firme Všetko pre bývanie na spoločnosť Begram, ktorú vlastní advokát Zoroslav Kollár a Klaudia Kollár. Kollár sa objavil na takzvaných mafiánskych zoznamoch, podľa časopisu .týždeň sa v 90. rokoch špecializoval na bankroty a „administratívno-násilné prebratia firiem“.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #NAKA #Róbert Krajmer