Imrich Béreš sa zrejme nebude uchádzať o prezidentské kreslo

Imrich Béreš, o ktorom sa ešte v pondelok hovorilo ako o možnom občianskom kandidátovi na prezidenta Slovenskej republiky naznačil, že sa o prezidentské kreslo uchádzať nebude.

17.04.2018 22:05 , aktualizované: 22:23
debata (19)

„Ja osobne som bol pripravený znášať akékoľvek útoky, ale nepočítal som s tým, že budú trpieť moji najbližší,“ napísal na svojom profile na sociálnej sieti Facebook Imrich Béreš, ktorý v pondelok oznámil, že spustil petíciu na podporu kandidatúry na prezidenta.

„Uvedomil som si, že od mojich najbližších nemôžem vyžadovať takúto obeť. Sú to pre mňa najdôležitejší ľudia, drahší, než akákoľvek verejná funkcia,“ napísal Béreš a dodal, že krajine chce naďalej pomáhať tak, ako doteraz.

V petičnom tíme mal Béreš emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka a Milana Kňažka, ktorý sa v minulosti tiež uchádzal o post prezidenta. Tí v utorok oznámili, že vzhľadom na medializované informácie týkajúce sa Bérešovho osobného života, ktoré podľa ich úsudku nie sú uspokojivo vysvetlené, z petičného výboru odstupujú.

Béreš vyštudoval ekonómiu, podnikal, venoval sa folklóru, bol šéfom protokolu u prezidenta Michala Kováča. Neskôr sa pridal k strane Pavla Ruska ANO a stal sa poslancom Národnej rady SR.

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska ešte nepovedal, či sa pokúsi obhájiť svoj post. O kandidátoch už rozmýšľajú aj politické strany, zatiaľ nikoho nepredstavili. Kandidatúru už oznámil Radovan Znášik, ktorý sa chce o hlasy voličov uchádzať ako občiansky kandidát. Záujem o prezidentský palác avizoval aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby #Imrich Béreš