Matečná sa stretne s farmármi, pozvala zástupcov desiatok združení

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná sa stretne s farmármi 26. apríla. Hlavnou témou budú vlastnícke, nájomné a majetkovo-právne vzťahy vrátane poskytovania podpôr v poľnohospodárstve. Informoval o tom odbor komunikácie ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka.

19.04.2018 16:07
debata

„Naším cieľom je diskutovať s farmármi o riešeniach týkajúcich sa najmä nájmu a obhospodarovania poľnohospodárskej pôdy,“ uviedla Matečná. Stretnutie sa pôvodne malo uskutočniť 12. apríla, ale na žiadosť niektorých farmárov agrorezort presunul termín o dva týždne.

Farmári žiadali aj to, aby sa na rokovaní so zástupcami štátu sa zúčastnila väčšia, reprezentatívna vzorka ich zástupcov, ktorá komplexne bude prezentovať problémy, ktoré trápia ich a slovenské poľnohospodárstvo. Agrorezort preto na stretnutie pozval združenia zastupujúce poľnohospodárov naprieč celým sektorom, vrátane poškodených farmárov na východnom Slovensku.

„Vyšli sme v ústrety množstvu požiadaviek malých, stredných i veľkých farmárov z celého Slovenska a na stretnutie sme pozvali desiatky združení, ktoré zastupujú poľnohospodárov podnikajúcich v prvovýrobe. Dotknutí farmári najmä z Občianskej iniciatívy Zemplína budú mať možnosť riešiť svoje problémy individuálne a to v rovnaký deň predpoludním,“ vysvetlila Matečná.

Na stretnutí sa zúčastnia zástupcovia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV SR), Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA), Slovenského pozemkového fondu (SPF). Pozvaní sú aj zástupcovia Krajského riaditeľstva policajného zboru, Krajského súdu a Krajskej prokuratúry v Košiciach.

debata chyba
Viac na túto tému: #farmári #Gabriela Matečná #agrodotácie