Otázku nového ministra vnútra by mal Smer uzavrieť cez víkend, sľúbil minister Žiga

Otázku nového ministra vnútra by mala koaličná strana Smer uzavrieť už tento víkend a verejnosť by sa meno mohla dozvedieť začiatkom budúceho týždňa. Novinárom to v piatok po rokovaní vlády povedal podpredseda Smeru a minister hospodárstva Peter Žiga.

20.04.2018 13:58
žiga Foto: ,
Minister hospodárstva SR Peter Žiga.
debata (1)

Na otázku, či sú v hre medializované osoby, ako Denisa Saková, František Imrecze či Viktor Stromček, Žiga odpovedal, že sú to relevantné mená, ale skloňuje sa ich viacero.

V rámci koalície sa však o tom ešte nerokovalo. „Keďže sme ešte nedospeli ku konkrétnemu menu, tak sme nerozprávali s koaličnými partnermi o konkrétnom návrhu,“ vysvetlil Žiga.

Ani podpredseda strany a vicepremiér pre investície a infomatizáciu Richard Raši nechcel hovoriť, akú má pri výbere nového ministra vnútra preferenciu. „Dohodli sme sa, že každý svoju preferenciu povie na užšom a potom aj širšom vedení strany, pretože ministrov musí schvaľovať aj predsedníctvo. Dovtedy by sme neradi vytvárali názorové nezhody. Výsledok, ktorý z toho vzíde, bude konsenzuálnym návrhom,“ dodal.

Smer musí nájsť nového ministra vnútra po tom, ako z funkcie abdikoval Tomáš Drucker. Premiér Peter Pellegrini (Smer) už avizoval, že by to chcel vyriešiť do niekoľkých dní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #minister vnútra #Smer #Peter Žiga