Gašpar: Róbert Krajmer už nie je vo svojej funkcii

Zároveň odmietol interpretáciu, že by Krajmer na mieste vraždy niečo maril.

22.04.2018 12:51
Tibor Gašpar Foto: ,
Policajný prezident Tibor Gašpar
debata (55)

Bývalý riaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Róbert Krajmer už nie je vo svojej funkcii. V relácii televízie TA3 V politike to uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Už nie je, reagoval Gašpar na otázku moderátora. Krajmerovi sa okrem iného vyčítalo, že bol na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Je to výsostne odborná otázka, či bol alebo nebol oprávnene na mieste trestného činu a ja stále hovorím, že keď o tom rozhodlo jeho vyššie velenie, že tam bude a z nejakých konkrétnych dôvodov, tak tam bol. Bol tam v súlade so zákonom, povedal Gašpar.

Podľa jeho slov to nie je nijakým spôsobom spochybniteľné. Vražda novinára nie je obvyklá. Ak je tu predpoklad, že súvisela s jeho prácou a konkrétne s nejakými kauzami odkrývania podozrení pri čerpaní eurofondov, ktoré sa mimochodom ako trestný čin vyšetrujú práve len na protikorupčnej jednotke, doplnil Gašpar.

Odmietol interpretáciu, že by Krajmer na mieste vraždy niečo maril. Tam sa pohybovali desiatky ľudí a policajtov a obhliadku vykonával iný vyšetrovateľ, dodal Gašpar.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Tibor Gašpar #Róbert Krajmer