Ind, ktorý vlani v centre dobodal Bratislavčana, zostáva vo väzbe

37-ročný Ind, ktorý v centre Bratislavy vlani v októbri vytiahol nôž a jedného muža ním ťažko zranil a druhého surovo usmrtil, zostáva vo väzbe. Súd zároveň vytýčil dátum pojednávania.

24.04.2018 14:17
polícia Foto:
Ilustračná snímka.
debata (5)

„Okresný súd Bratislava I dňa 24. 04. 2018 pri rozhodovaní o ďalšom trvaní väzby po podaní obžaloby rozhodol tak, že ponechal obv. N. T. vo väzbe, nakoľko naďalej trvajú dôvody tzv. útekovej väzby. Rozhodnutie je právoplatné," informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Zároveň Okresný súd Bratislava I nariadil termín hlavného pojednávania na 12. až 13. júna.

Hovorilo sa o terorizme

Incident sa stal vlani v októbri v uliciach Starého Mesta Bratislavy v sobotu večer. Pri čakaní na taxík sa strhla hádka, pri ktorej 37-ročný Ind vytiahol nôž a jedného muža ním ťažko zranil a druhého surovo usmrtil. Na sociálnych sieťach sa začala šíriť informácia, že išlo o terorizmus. Polícia to poprela.

Obvineného zadržali o tretej ráno, teda len necelú hodinu po útoku. Na pokyny polície pri zatýkaní nereagoval, bol agresívny a mal sa tváriť, že nerozumie po slovensky. Hliadka preto musela použiť donucovacie prostriedky.

Páchateľ si mal svoj brutálny čin pamätať, hoci v jeho krvi zistili krátko po incidente až 1,1 promile alkoholu. Polícia ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví. Tridsaťsedemročnému mužovi v prípade preukázania viny hrozí až 20-ročný trest.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vražda #Ind