Po pondelkovej nehode autobusu a kamióna je v nemocniciach päť zranených

Po pondelkovej (23.4.) nehode diaľkového autobusu a kamióna na rýchlostnej ceste R1 pri Badíne medzi Zvolenom a Banskou Bystricou zostáva v nemocniciach päť ľudí. Hospitalizovaní sú v zdravotníckych zariadeniach v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

24.04.2018 15:32
nehoda, badín Foto:
Pohľad na miesto pondelkovej havárie.
debata

Podľa slov Ruženy Maťašeje, hovorkyne Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, prijali do ich zariadenia spolu štyri pacientky. „Tri sú hospitalizované na klinike úrazovej chirurgie. Dve z nich utrpeli ťažšie zranenia, jedna ľahšie. Všetky tri sú stabilizované a mimo ohrozenia života,“ konkretizovala Maťašeje s tým, že štvrtá pacientka bola s vážnymi poraneniami prijatá na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny. „Jej stav je nateraz stabilizovaný, ale nie je ešte úplne mimo ohrozenia života,“ dodala.

V Nemocnici Zvolen boli podľa vyjadrenia Alžbety Sivej zo spoločnosti Agel SK, ktorá ju spravuje, ošetrení piati účastníci dopravnej nehody. „Lekári po ošetrení prepustili do domáceho liečenia štyroch pacientov. Jeden zostal hospitalizovaný na internom oddelení,“ doplnila.

Ako pokračovala Jana Fedáková zo siete Svet zdravia, kam patrí nemocnica v Žiari nad Hronom, v ich zariadení boli v pondelok ambulantne ošetrení dvaja účastníci nehody s ľahkými zraneniami. „Z tejto nehody nemáme u nás nikoho hospitalizovaného,“ uviedla.

Pri zrážke autobusu s kamiónom bolo zranených celkovo 13 osôb, z toho dve utrpeli smrteľné a štyri osoby ťažké zranenia. Diaľkový autobus Mercedes-Benz viedol 52-ročný vodič z Topoľčian a jazdnú súpravu zloženú z ťahača Scania a návesu šoféroval 66-ročný vodič z Poľska. Podľa banskobystrickej krajskej hovorkyne Márie Faltániovej požitie alkoholu u nich bolo vylúčené vykonaním dychovej skúšky. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda autobusu