V Smere nevidia dôvod na výmenu predsedu Roberta Fica

Predstavitelia Smeru nevidia dôvod na výmenu predsedu strany Roberta Fica. Zhodli sa na tom pri príchode na pracovný snem do Častej - Papierničky.

26.04.2018 20:05
debata (22)

„Na to (výmenu predsedu, pozn. TASR) nie je absolútne žiadny dôvod,“ vyhlásil podpredseda Robert Kaliňák. Téma to nie je ani podľa podpredsedu Juraja Blanára. „Robert Fico je doteraz v dobrej kondícii a nevidím dôvod, prečo by mal post predsedu strany opúšťať,“ povedal poslanec NRSR Ľubomír Petrák.

Poslanec NRSR a niekdajší podpredseda strany Marek Maďarič pred pár dňami uviedol, že otázka výmeny predsedu strany by nemala byť pre stranu tabu. „Výmena predsedu nie je tabu v žiadnej strane, ani v našej, ale v tejto chvíli nie je dôvod sa o tom rozprávať,“ povedala pred snemom europoslankyňa Monika Beňová.

Predstavitelia strany obhajujú zmenu stanov, ktorá má zrušiť užšie vedenie a okrem snemu ponechať ako kolektívny orgán už iba predsedníctvo. Viacerí jeho súčasní členovia o miesto v ňom prídu. „Nikto nemá stoličku vo vedení istú,“ vyhlásil Kaliňák, podľa ktorého nové stanovy zefektívnia prácu strany. Nevie o nespokojnosti ľudí so zmenou stanov.

„Je čas zdynamizovať stranu,“ doplnil Blanár. Petrák tiež nevie, či má miesto v predsedníctve, ale podľa jeho slov teraz nejde o počet ľudí. „Stále máme viac členov v predsedníctve ako niektoré strany členov celkovo,“ uviedol. Nevie však povedať, či bude strana po zmene fungovať efektívnejšie. „Ideme si upratať,“ povedal pred snemom predseda poslaneckého klubu Smeru Martin Glváč.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #výmena #predseda strany