NOÚ po Valockom dočasne povedie Tomáš Alscher

Národný onkologický ústav (NOÚ) v Bratislave dočasne povedie v pozícii generálneho riaditeľa Tomáš Alscher.

30.04.2018 15:14
debata

Na pondelňajšom stretnutí sa na tom zhodla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská s prednostami všetkých kliník Národného onkologického ústavu v Bratislave. Tomáš Alscher pôsobil doteraz v pozícii ekonomického riaditeľa, vo vedení ústavu je celkovo šesť rokov. "Uvedomujem si, že je to veľká zodpovednosť. Nakoľko v ústave pôsobím šesť rokov, mám úprimný záujem na tom, aby sa situácia stabilizovala a spoločnými silami sme spolu s našimi špičkovými zamestnancami poskytovali pacientom čo najlepšiu možnú starostlivosť,“ povedal od 1. mája dočasne poverený generálny riaditeľ NOÚ Tomáš Alscher.

Tomáš Alscher. Foto: nou.sk
Tomáš Alscher Tomáš Alscher.

Ako informovalo ministerstvo, pozíciu generálneho riaditeľa bude dočasne zastávať až do výsledkov riadneho výberového konania. "Dôležité bolo pre nás vybrať človeka, ktorý bude pre zamestnancov ústavu prijateľný, pozná prostredie a dokáže situáciu stabilizovať. Zároveň sme už vypísali výberové konanie na nového generálneho riaditeľa, ktoré je oficiálne zverejnené a uchádzači môžu prihlášky posielať do 17. mája,“ uviedla šéfka rezortu zdravotníctva Kalavská.

Z čela NOÚ odchádza Jozef Valocký po tom, ako sa ústav dostal do personálnych problémov a musel odkladať operácie. Na podobné personálne problémy upozorňovali zamestnanci aj na predchádzajúcom pôsobisku Valockého v nitrianskej fakultnej nemocnici, kde takisto zastával pozíciu generálneho riaditeľa. NOÚ v Bratislave vedie Rada riaditeľov zložená z generálneho, ekonomického a medicínskeho riaditeľa.

Po ukončení pôsobenia Jozefa Valockého môže pozíciu generálneho riaditeľa dočasne zastavať iná osoba až do ukončenia úspešného výberového konania, najdlhšie však na obdobie šiestich mesiacov. Ústav môže byt dočasne vedený aj dvoma členmi z troch, v tomto prípade medicínskym a ekonomickým riaditeľom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Národný onkologický ústav #NOÚ #Jozef Valocký #Andrea Kalavská #Tomáš Alscher