Medzinárodne hľadaný cudzinec žiadal na Slovensku o azyl

Medzinárodne hľadaný cudzinec, ktorý sa vydával za niekoho iného, žiadal na Slovensku o azyl. Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, v skutočnosti išlo o muža, na ktorého maďarské justičné orgány vydali európsky zatýkací rozkaz.

30.04.2018 17:10
debata (2)

Podľa Baloghovej začiatkom marca prišiel na políciu v Trenčíne 55-ročný Ukrajinec, aby si vybavil doklady. Tvrdil, že mu ich ukradli a zároveň požiadal o azyl. Policajti ho preto odviezli na Útvar policajného zaistenia pre cudzincov do Medveďova.

Už vtedy zrejme vedel, že je po ňom vyhlásené pátranie, pretože pri poskytovaní svojich údajov klamal. Uviedol nepravdivé údaje o mene, priezvisku, dátume narodenia aj štátnej príslušnosti. Medzinárodné pátranie po ňom vyhlásili až začiatkom apríla.

Cudzinecká polícia preveruje odtlačky prstov

Vďaka tomu, že cudzinecká polícia preveruje odtlačky prstov každého nelegálneho migranta, sa podarilo odhaliť pravdu. Zistili, že ide o páchateľa závažnej násilnej trestnej činnosti. Muž je momentálne vo väzbe a justičné orgány budú rozhodovať o jeho vydaní do Maďarska.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #azyl #medzinárodne hľadaný cudzinec