Policajti upozorňujú na víkendové obmedzenia na diaľnici D1

Vodičov čakajú počas nasledujúceho víkendu (5. a 6. 5.) viaceré dopravné obmedzenia na diaľnici D1.

04.05.2018 09:18
diaľnica, Blatné, D1 Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (1)

Informovala o nich hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Slamková.

„Z dôvodu osádzania portálov trvalého dopravného značenia na diaľnici D1 v úseku mimoúrovňovej križovatky Blatné dôjde od 8. h 5. mája do 12. h 6. mája k úplnému uzavretiu oboch jazdných pásov,“ uviedla hovorkyňa KR PZ.

Úplná uzávera pravého jazdného pásu diaľnice D1 bude podľa nej od km 25,930 (križovatka Senec) – do km 29,500 (križovatka Blatné), dĺžka uzavretej časti je 3,57 km. Úplná uzávera ľavého jazdného pásu diaľnice D1 bude od km 49,784 (križovatka Trnava) – do km 25,930 (križovatka Senec), dĺžka uzavretej časti je 23,854 km.

Navigovaná obchádzka

„Premávka bude pomocou zvislého dočasného dopravného značenia a dopravných zariadení od Bratislavy navigovaná od križovatky Senec po ceste II/503, ďalej po ceste I/62, kde sa v križovatke Sereď napojí na rýchlostnú cestu R1,“ informovala Slamková. Obchádzková trasa pre smer Nitra bude ďalej pokračovať po R1 v smere na Nitru. Obchádzková trasa pre smer Žilina sa v križovatke Sereď napojí na R1 smer Trnava a odtiaľ na smer Žilina späť na diaľnicu D1.

Pokiaľ ide o obchádzkovú trasu pre diaľnicu D1 v smere Bratislava, premávka bude pomocou zvislého dočasného dopravného značenia a dopravných zariadení od Žiliny navigovaná od križovatky Trnava po R1 smer Nitra, v križovatke Sereď sa napojí na cestu I/62 v smere na Senec, ďalej pokračovať po ceste II/503 na diaľnicu D1 smer Bratislava, prípadne na cestu I/61 v smere do Bratislavy.

Zvýšte pozornosť, vyzýva polícia

„Premávka bude pomocou zvislého dočasného dopravného značenia a dopravných zariadení od Nitry navigovaná na R1 od križovatky Sereď a napojí sa na cestu I/62 v smere na Senec, ďalej pokračovať po ceste II/503 na diaľnicu D1 smer Bratislava, prípadne na cestu I/61 v smere do Bratislavy,“ uzavrela Slamková.

V súvislosti s uvedenými dopravnými obmedzeniami polícia žiada vodičov, aby sa pri prejazde uvedenými úsekmi riadili príslušným dopravným značením a zvýšili svoju pozornosť. Na zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky budú takisto na obchádzkových trasách vykonávať dohľad policajti dopravnej polície.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cesta #diaľnica D1 #obmedzenie #uzávierka