Borženský stiahol žiadosť o podmienečné prepustenie na slobodu

Okresný súd Košice II sa v pondelok zaoberal žiadosťou Dušana Borženského o podmienečné prepustenie na slobodu.

07.05.2018 12:05
Dušan Borženský, Borža Foto: ,
Dušan Borženský známy ako „Borža“ v pojednávacej miestnosti v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach-Šaci.
debata

Svoju žiadosť pred rozhodnutím senátu napokon stiahol. Borženský bol v minulosti odsúdený na 23 rokov odňatia slobody za dve vraždy, Jána Kromku a Karola Kolárika.

V marci tohto roka Okresný súd Košice I schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) a Borženským. Obvinený sa priznal k objednávke vraždy kosovského Albánca Fadila Pasjaču z roku 2000. Súd pritom upustil od uloženia súhrnného trestu vzhľadom na predchádzajúci výnimočný 23-ročný trest, ktorý si Borženský odpykáva v prípade spomínaných dvoch vrážd.

Odsúdený Borženský o podmienečné prepustenie na slobodu požiadal po odpykaní väčšej časti z 23-ročného trestu. V prípade, že by senát jeho žiadosti nevyhovel, znova by ju mohol podať o rok.

Súd sa žiadosťou v pondelok zaoberal priamo v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Košiciach-Šaci, kde si Borženský momentálne odpykáva svoj trest.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #súd #Dušan Borženský