Do Spoločných odborov Slovenska chce vstúpiť aj Nový odborový zväz polície

Do Spoločných odborov Slovenska chce vstúpiť aj Nový odborový zväz polície (NOZP). Do rokovaní o spojení pristúpil v snahe presadiť lepšie podmienky výkonu služby slovenských policajtov. "Spoločnými silami dokážeme presadiť viac a policajti si lepšie podmienky za svoju službu, pri ktorej neraz riskujú svoj život a zdravie za druhých, zaslúžia," uviedol predseda NOZP Vojtech Klučarovský.

09.05.2018 10:49
debata (5)

O spojení sa v Spoločných odboroch Slovenska v súčasnosti rokujú Moderné odbory Volkswagen a Odborové združenie sestier a pôrodných asistentiek. Tie k rokovaniam prizvali aj ďalšie odborové organizácie. Cieľom je vytvoriť samostatné, nezávislé a profesionálne združenie odborových zväzov a organizácií, ktoré bude presadzovať zlepšenie podmienok pre všetkých zamestnancov.

„Na Slovensku vzniká nová vlna aktívnych odborových organizácií, ktorú vnímam ako reakciu na dlhodobú stagnáciu a nečinnosť tradičných odborov. Ako predseda najväčšej odborovej organizácie na Slovensku sa stretávam s hlbokou nedôverou ľudí v systém ochrany zamestnancov vo všetkých oblastiach priemyslu, obchodu a služieb,“ skonštatoval predseda organizácie Moderné odbory Volkswagen Zoroslav Smolinský.

Na rokovaní zakladajúcich členov Spoločných odborov Slovenska majú byť sfinalizované základné dokumenty organizácie. Tie sú nevyhnutné pre zadefinovanie podmienok spolupráce a činnosti tejto organizácie. Na jej prvom zasadnutí budú následne zvolení zástupcovia do jednotlivých orgánov.

Členmi Spoločných odborov Slovenska sa môžu stať všetky samostatné a demokratické odborové organizácie a odborové zväzy. Nezávislé majú byť od politických strán a hnutí, štátnych orgánov, orgánov verejnej moci a zamestnávateľských subjektov.

Logo symbolizuje reťaz dvoch spojených ohniviek, ktoré majú predstavovať základné hodnoty organizácie a jej členov, teda profesionalitu, spoluprácu, silu a akcieschopnosť.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nový odborový zväz polície #Spoločné odbory Slovenska