Po šiestich dňoch pátrania našli v Strážovských vrchoch mŕtveho Slováka

Pátranie po 41–ročnom turistovi slovenskej národnosti nahlásili v sobotu 5. mája. Polícia pri ňom spolupracovala s Horskou záchrannou službou (HZS).

10.05.2018 20:41
debata (6)

„Muž v sobotu ráno odišiel na túru do Strážovských vrchov, ktoré nie sú zásahovým územím HZS, odkiaľ sa ani do neskorých večerných hodín nevrátil. Príbuzní sa s ním počas dňa skúšali spojiť telefonicky, ale telefón bol nedostupný“, uvádza HZS na svojom facebookovom profile.

Polícia vykonala ešte v sobotu lokalizáciu mobilného telefónu, ale neúspešne. „Ešte v ten večer boli do pátracej akcie nasadení záchranári HZS z Oblastného strediska Veľká Fatra, ktorí prešli červeno značený turistický chodník z Fačkovského sedla po Čičerman. Nezvestného sa nájsť nepodarilo“, píše HZS.

Od nedele až do stredy prebiehala rozsiahla pátracia akcia, do ktorej sa okrem polície, záchranárov a psovodov HZS z viacerých oblastných stredísk, zapojila tiež Letka Ministerstva vnútra, kolegovia nezvestného a množstvo dobrovoľníkov. „Pátranie bolo opäť neúspešné. Vo štvrtok popoludní, bol nezvestný turista nájdený v strmom lesnom teréne, v lokalite medzi Čelom a Úplazom, žiaľ bez známok života“, informuje záchranná služba.

Záchranári transportovali telesné pozostatky nebohého k zaparkovaným autám pri turistickom chodníku, kde boli odovzdané obhliadajúcemu lekárovi a policajtom. „Príčina úmrtia bude predmetom nasledujúcich vyšetrovacích úkonov“, doplnila HZS.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #horská záchranná služba #Strážovské vrchy