Vadala zatiaľ zostáva na Slovensku, Taliani požiadali o odklad vydania

Na odchod do Talianska si Antonino Vadala ešte chvíľu počká za slovenskými mrežami. Podľa zistení Pravdy Taliani požiadali o predĺženie lehoty na jeho vydanie.

14.05.2018 13:16
debata (10)

O vydaní talianskeho podnikateľa z Trebišova do domovskej krajiny rozhodla košická krajská prokuratúra ešte 4. mája. O vydanie požiadal súd v Benátkach, kde je trestne stíhaný za drogovú činnosť v organizovanej skupine. Vadala mal byť talianskej strane odovzdaný do desiatich dní. Termín na odovzdanie už uplynul, Vadala by však mal byť aj napriek tomu na Slovensku.

„Zákonná lehota na realizáciu fyzického odovzdania osoby príslušným talianskym orgánom je desať dní,“ informoval ešte 4. apríla hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko s tým, že vydanie v týchto prípadoch zabezpečuje Úrad medzinárodnej policajnej spolupráce Prezídia policajného zboru.

Ten upozornil, že informácie týkajúce sa Vadalovho odovzdania nebude zverejňovať. „Z bezpečnostných dôvodov, a to pre účely zabezpečenia riadneho a plynulého odovzdania osoby žiadajúcemu orgánu, sa konkrétne informácie ohľadne výkonu eskorty osoby neodovzdávajú subjektom nezainteresovaným do procesu odovzdania osoby. To sa týka tak termínu a spôsobu vydania a prevozu osoby, ako aj definovania zúčastnených orgánov dotknutých strán,“ doplnil hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

Polícia však priznala, že k odovzdaniu v lehote desiatich dní nedošlo. „V konkrétnom prípade talianska strana z logistickych dôvodov požiadala o predĺženie lehoty na vydanie osoby, čomu slovenské úrady vyhoveli. Aktuálne sú organizačné otázky vydania a samotného prevozu osoby predmetom intenzívnej komunikácie Národnej ústredne SIRENE so svojim zahraničným partnerom,“ dodal Wäldl.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #drogová trestná činnosť #Antonino Vadalà