Pellegrini diskutoval s veľvyslancami EÚ o Balkáne i migrácii

O európskom rozpočte, migrácii či rozširovaní EÚ o krajiny západného Balkánu diskutoval v pondelok predseda vlády SR Peter Pellegrini s veľvyslancami členských štátov Európskej únie.

14.05.2018 15:56
pellegrini, Tuuri, palas Foto: ,
Predseda vlády SR Peter Pellegrini, veľvyslanec Cyperskej republiky Nearchos Palas a veľvyslankyňa Fínskej republiky Helena Elisabet Tuuri počas stretnutia predsedu SR s veľvyslancami Európskej únie (EÚ) v priestoroch Úradu vlády.
debata

Pellegrini veľvyslancov na pôde Úradu vlády SR opätovne uistil o proeurópskej orientácii Slovenska, čo sa podľa neho prejaví aj v nadchádzajúcom predsedníctve Slovenska vo Vyšehradskej skupine (V4).

Podľa slovenského premiéra by pravidlá Európskej únie pri tvorení eurorozpočtu na nadchádzajúce obdobie mali byť definované jednoznačne a rovnako pre všetkých členov Únie na základe ich vlastných potrieb a priorít.

Predseda vlády SR na stretnutí s veľvyslancami znovu vyjadril podporu Slovenska pre vstup kandidátskych krajín do Európskej únie a schengenského priestoru v prípade, že budú z ich strany splnené všetky kritériá.

Bulharská veľvyslankyňa na Slovensku Jordanka Čobanovová pre TASR po stretnutí potvrdila, že jednou z hlavných tém rozhovorov bol nadchádzajúci summit EÚ – západný Balkán, ktorý sa uskutoční 17. mája v Sofii. Podľa jej slov by toto stretnutie šéfov vlád a štátov EÚ s partnermi zo západného Balkánu „malo priniesť plán budúceho rozvoja a ďalšie perspektívy pre mladých, ktoré sú v regióne západného Balkánu veľmi potrebné“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska únia #Peter Pellegrini