O prezidentské kreslo sa bude uchádzať vedec Robert Mistrík

"Po dnešnom oznámení prezidenta Andreja Kisku som rozhodnutý uchádzať sa v roku 2019 o post prezidenta Slovenskej republiky ako nestranícky kandidát," napísal na svojom profile na sociálnej sieti Facebook vedec Robert Mistrík s tým, že podrobnosti o kandidatúre oznámi v priebehu júna.

15.05.2018 15:30 , aktualizované: 15:47
Robert Mistrík Foto: ,
Chemik Robert Mistrík vyznamenaný Pribinovým krížom I. triedy počas slávnostnej ceremónie udeľovania štátnych vyznamenaní v budove Slovenskej filharmónie pri príležitosti osláv 25. výročia vzniku Slovenskej republiky.
debata (100)

Mistrík sa už pred časom začal spomínať v súvislosti s prezidentskými voľbami s tým, že ho podporuje SaS. Robert Mistrík je bývalým členom tejto strany.

„Strana SaS sa k téme prezidentských volieb a prípadnej podpory niektorého kandidáta vyjadrí po zasadnutí májovej Republikovej rady,“ uviedla hovorkyňa liberálov Katarína Svrčeková.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko doplnil, že on osobne bude presadzovať, aby strana podporila Mistríka a nehľadala nikoho iného. „Myslím si, že by veľmi dobre reprezentoval SR doma aj v zahraničí. Je to bezúhonný človek so silným životným príbehom a veľkým zmyslom pre spravodlivosť,“ uzavrel Galko.

Záujem o palác už prejavili Radovan Znášik, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a politický analytik a pedagóg Eduard Chmelár. Predbežný záujem mal deklarovať aj sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin. O post sa hlásil aj finančník Imrich Béreš, ale z jeho vyjadrení vyplýva, že napokon zrejme kandidovať nebude.

100 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Mistrík #prezidentské voľby 2019