Kiska o budúcnosti: Vražda zmenila pôvodné zámery, iba hlupák nemení názory

Prezident Andrej Kiska v rozhovore hovoril o situácii na Slovensku po vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice, o financovaní kampane či Kaliňákovi.

17.05.2018 17:44
Fico, poverenie na zostavenie vlady, Kiska Foto: ,
Predseda strany Smer Robert Fico prijal poverenie prezidenta Andreja Kisku na zostavenie novej vlády. Snímka pochádza z obdobia tesne po parlamentných voľbách v roku 2016.
debata (278)

Iba hlupák nemení názory, pokiaľ sa menia okolnosti. Prezident Andrej Kiska tak v rozhovore pre portál Aktuality.sk odpovedal na otázku, či stále platí jeho výrok, že nebude zakladať politickú stranu ani nebude kandidovať do Národnej rady SR.

„Vražda vášho kolegu a jeho snúbenice zmenila moje pôvodné zámery. Ale o tom, čo spravím, potrebujem zodpovedne premýšľať a plánovať. Musím sa rozprávať s ľuďmi, a to je teraz úloha najbližších mesiacov,“ povedal prezident pre portál.

V rozhovore ďalej reagoval aj na obvinenia v súvislosti s financovaním kampane v prezidentských voľbách. "Čo sa týka firmy KTAG, došlo k pochybeniu, ako boli účtované náklady.

Vehementná NAKA

Ja som sa za túto chybu ospravedlnil a akonáhle sa chyba zistila, boli všetky nedoplatky na daniach doplatené a tento prípad som pokladal za uzavretý. Veľmi vehementne sa však do toho pustila NAKA. Po ukončení vyšetrovania som pripravený všetky podklady zverejniť," uviedol Kiska.

Na margo svojho vzťahu s bývalým predsedom vlády Robertom Ficom prezident skonštatoval, že sa vždy snažil o konštruktívnu spoluprácu.

Ficov líbling

„Na druhej strane viem, že mu bolo nepríjemné, keď som otváral témy ako zlyhávajúce ministerstvo práce v kauze Čistý deň. Keď som jasne pomenoval, že Slovensko nie je sociálny štát, pretože zlyháva v starostlivosti o tých najzraniteľnejších. Keď som povedal, že jeho líbling Robert Kaliňák by nemal byť ministrom vnútra,“ povedal prezident s tým, že toto v expremiérovi vyvolalo reakciu, že bude osobne útočiť a tento typ boja, emócií je už pre neho typický.

„Dnes je to práve on, keďže pokračuje v smršti nenávisti, obviňovania a urážok, kto bráni posunúť našu spoločnosť ďalej k lepšiemu,“ dodal prezident.

278 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Andrej Kiska #vražda novinára