SaS: Prezident Kiska by mal zverejniť dokumenty spájajúce KTAG a jeho kampaň

Prezident SR Andrej Kiska by mal zverejniť všetky dokumenty, ktoré sa týkajú prepojenia financovania jeho prezidentskej kampane a firmy KTAG. Hlavu štátu k tomu vyzvali predstavitelia SaS.

30.05.2018 11:20
debata (63)

Liberáli konštatujú, že i vzhľadom na aktuálne medializované informácie stráca inštitút prezidenta SR na vážnosti a dôstojnosti. „Myslíme si, že za danej situácie by mal Andrej Kiska zverejniť všetky objednávky na práce, o ktoré požiadal firmu KTAG v rámci svojej neoficiálnej i oficiálnej kampane, rovnako i faktúry, ktoré mu spoločnosť KTAG po realizácii týchto prác adresovala a tiež doklady o úhrade týchto faktúr zo súkromných zdrojov prezidenta,“ uviedli liberáli.

Podľa SaS je to priama cesta k objasneniu celého prípadu. Liberáli v tejto súvislosti upozorňujú aj na to, že verejnosť nemá istotu, či dokumenty z Kiskovej prezidentskej kampane, ktoré sa dostávajú do médií, sú podvrhom alebo kópiami originálov.

Podľa stredajších medializovaných informácií rodinná firma Andreja Kisku KTAG podala 15 opravných daňových priznaní (Informoval o tom aj denník Pravda). Majú súvisieť s kontrolou daňového úradu, ktorá sa na prelome rokov 2017 a 2018 uskutočnila vo firme KTAG. V dodatočných daňových priznaniach už nefigurovali výdavky na prezidentskú kampaň. Okolnosti potvrdil aj prezidentov hovorca Roman Krpelan.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #firma KTAG #Kiskovo financovanie prezidentskej kampane