Polícia má aj nových viceprezidentov (profily Maškarovej a Bozalku)

Šéfka rezortu vnútra Denisa Saková vymenovala aj dvoch nových viceprezidentov, keďže o mesiac odchádza do dôchodku Ľubomír Ábel a jeden námestnícky post bol voľný. Na svojom mieste vo vedení prezídia zostáva iba Martin Krčmárik.

30.05.2018 18:56
Milan Lučanský, Jana  Maškarová, Róbert Bozalka Foto: ,
Na snímke zľava nový prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský, prvá viceprezidentka Jana Maškarová a druhý viceprezident Róbert Bozalka.
debata

Funkcia prvého viceprezidenta je neobsadená od februára tohto roku, keď dovtedajší druhý muž zboru Jaroslav Málik odišiel na miesto policajného pridelenca v Srbsku. Odchádzal z podozreniami, že opozícii posúval tajné informácie.

V piatok na toto miesto nastupuje prvá žena vo vedení Policajného zboru. O plukovníčke JUDr. Jane Maškarovej sa veľa nevie. Zatiaľ si so sebou nenesie žiadne mediálne kauzy. Keď v roku 2012 vznikla na Prezídiu Policajného zboru Národná kriminálna agentúra – NAKA, ako nástupnícky útvar Úradu boja proti korupcii a boja proti organizovanej kriminalite, stala sa šéfkou expozitúry Bratislava. Vlani vo februári bola vymenovaná za zástupkyňu riaditeľa jednotky Národnej protizločineckej jednotky NAKA.

Ďalším novým viceprezidentom je plukovník Róbert Bozalka, ktorý dosiaľ pôsobil ako zástupca trnavského krajského riaditeľa. Pod jeho gesciu spadala oblasť dopravy. Na policajnom prezídiu tak preberie Ábelovu agendu.

V podstate služobne najstarší viceprezident Krčmárik bol vymenovaný vlani v auguste. Začínal ako vyšetrovateľ v Trnave, venoval sa ekonomickej kriminalite. Od roku 2012 bol riaditeľom Spravodajskej jednotky finančnej polície Úradu boja proti organizovanej kriminalite, krátko nato sa stal šéfom Národnej jednotky finančnej polície NAKA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Policajný zbor #Denisa Saková #Milan Lučanský