Prezident vymenoval Jarmilu Urbancovú za podpredsedníčku najvyššieho súdu

Prezident Andrej Kiska vymenoval Jarmilu Urbancovú na post podpredsedníčky Najvyššieho súdu SR.

31.05.2018 10:28
Vymenovanie podpredsedníčky NS SR Foto: ,
Novovymenovaná podpredsedníčka Najvyššieho súdu SR Jarmila Urbancová po vymenovaní do funkcie prezidentom SR v Prezidentskom paláci.
debata (3)

Urbancovej nomináciu ešte na svojom pondelňajšom zasadnutí odobrila Súdna rada SR. Jarmila Urbancová pôsobila na tomto poste aj predchádzajúce funkčné obdobie, od roku 2013. Urbancová začala pracovať ako sudkyňa v roku 1996, na Najvyšší súd SR sa presunula v roku 2010. Na post podpredsedníčky ju po prvýkrát vymenoval prezident 7. júna 2013. Podľa predsedníčky tohto súdu Daniely Švecovej prispeje opätovné zvolenie Jarmily Urbancovej k transparentnému a efektívnemu riadeniu súdu a je s jej znovuzvolením spokojná.

„Daniela Švecová je presvedčená, že Jarmila Urbancová v predchádzajúcom funkčnom období preukázala spôsobilosť pre riadenie zverených činností súdneho dohľadu a správy súdu. Zároveň verí, že opätovné zvolenie Jarmily Urbancovej prispeje k transparentnému a efektívnemu riadeniu najvyššieho súdu, tak, aby to v prvom rade pocítil občan,“ informovala agentúru SITA o stanovisku Švecovej hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd SR #Súdna rada #Andrej Kiska