V Dunajskej Strede horela hala, zamestnancov evakuovali

Požiar vo výrobnom závode Minit Slovakia na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede, ktorý vznikol doobeda, sa podarilo uhasiť. Všetci zamestnanci boli evakuovaní ešte pred príchodom hasičských jednotiek.

01.06.2018 11:51 , aktualizované: 15:49
Požiar haly v Dunajskej Strede Foto: ,
Takmer 20 hasičov momentálne zasahuje pri rozsiahlom požiari haly na Múzejnej ulici v Dunajskej Strede. Všetci zamestnanci boli evakuovaní ešte pred príchodom hasičských jednotiek, doposiaľ sa nikto nezranil. Hala je silno zadymená, hustý dym sa šíri aj do okolia. Na mieste sú hasiči z Dunajskej Stredy, Šamorína, Veľkého Medera, Galanty a Trnavy s deviatimi kusmi hasičskej techniky.
debata (4)

Pri požiari asistovala aj polícia. „Vykonala evakuáciu zamestnancov a osôb z vedľajších ulíc a zabezpečovala prístup hasičom a záchranárom na miesto požiaru,“ priblížila trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Okolité ulice polícia z dôvodu bezpečnosti uzatvorila.

Pri požiari bol zranený jeden muž, ktorý bol prevezený do nemocnice a pravdepodobne sa nadýchal splodín. Polícia vydala výzvu pre občanov do rozhlasu a regionálnych médií, aby nevchádzali do blízkosti miesta požiaru a aby si pozatvárali okná na príbytkoch," doplnila Kredatusová.

Ako uviedla Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), hala bola silno zadymená, pričom hustý dym sa šíril aj do okolia."

Pri udalosti zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy, Šamorína, Veľkého Medera, Galanty a Trnavy s deviatimi kusmi hasičskej techniky.

Pretože majiteľ určil predbežnú škodu spôsobenú požiarom na desať miliónov eur, boli na mieste udalosti aj zisťovatelia príčin vzniku požiarov z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR. Hasiči sa požiar snažia dostať pod kontrolu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Dunajská Streda