Glenda sa vzdal funkcie krajského predsedu Smeru v Nitre

Poslanec Národnej rady SR Tibor Glenda skončil vo funkcii nitrianskeho krajského predsedu Smeru. Postu sa vzdal, lebo chce dať priestor mladším. Z politiky neodchádza. Uviedol to vo svojom stanovisku, ktoré poslal médiám. Nahradí ho Martin Nemky, ktorý je v súčasnosti nitrianskym okresným predsedom strany. Nemky je tiež poslancom Národnej rady a nitrianskym viceprimátorom.

05.06.2018 16:59
tibor glenda, belica, dvonč Foto: ,
Tibor Glenda (vpravo).
debata (3)

„Po intenzívnej dennodennej práci v politike, v ktorej som zastával šesť rokov funkciu okresného predsedu a 12 rokov krajského predsedu strany v Nitre, som sa rozhodol dať možnosť mladšej generácii, ktorá musí v našej strane dostať priestor. Toto rozhodnutie považujem za jedno z najdôležitejších v mojom živote,“ píše Glenda.

Vzdať sa pozície krajského predsedu zvažoval podľa vlastných slov už dlhší čas. „Nebolo to pre mňa jednoduché rozhodnutie. Po zvážení viacerých faktorov som nadobudol pocit, že teraz nastal ten správny čas,“ uviedol Glenda, ktorý je vo veku 63 rokov piatym najstarším poslancom v klube Smeru-SD.

Naďalej zostáva v poslaneckom klube Smeru-SD, v ktorom zastáva funkciu podpredsedu. „Svoje skúsenosti, ktoré som za tie roky v politike získal, chcem využiť v prospech našej okresnej organizácie v Nitre, kde budem radovým členom,“ doplnil Glenda.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Tibor Glenda