Novým moderátorom diskusnej relácie O 5 minút 12 bude Jozef Hajko

Do moderátorského kresla relácie zasadne dlhoročný novinár, analytik, publicista a spisovateľ Jozef Hajko od septembra, v relácii naradí Martina Strižinca.

06.06.2018 10:16
debata (26)

S RTVS spolupracuje už od februára na príprave a moderovaní rozhlasového cyklu Dejiny.sk, ktoré poslucháčom prinášajú zaujímavé diskusie o dejinách nielen slovenskej spoločnosti. Hajko sa na obrazovke Jednotky objaví už v priebehu júna a júla v Ranných správach RTVS, kde bude viesť rozhovory s pozvanými hosťami na aktuálne témy.

Publicista Jozef Hajko. Foto: Milan Illík
Jozef Hajko Publicista Jozef Hajko.

Jozef Hajko bol redaktorom v Československej tlačovej agentúre, v Tlačovej agentúre Slovenskej republiky aj v týždenníku Trend, kde tri roky zastával pozíciu šéfredaktora. Istý čas pôsobil na Ministerstve hospodárstva SR, bol jedným zo zakladateľov a neskôr riaditeľom Podnikateľskej aliancie Slovenska a tiež odborným asistentom poslanca Národnej rady SR Jozefa Mikuša. Podieľal sa na vypracovaní ekonomických analýz a publikácií.

Je autorom niekoľkých diel literatúry faktu. V knihe „Nezrelá republika. Slovensko v rokoch 1939 – 1945“ sa venuje téme prvej Slovenskej republiky a Slovenskému národnému povstaniu, v „Odsúdení na dohodu. Spoločné tisícročie Slovákov a Maďarov“ priblížil históriu týchto dvoch národov a v knihe „Hoď do mňa kameňom. Spolužitie s Rómami na Slovensku“ sa zaoberal rómskou problematikou.

"Neobyčajne ma teší, že sme sa dokázali dohodnúť na spolupráci s dlhoročným profesionálom a znalcom politických, spoločenských, ekonomických a historických súvislostí. Som presvedčený o tom, že O 5 minút 12 nadviaže na najlepšie politicko-publicistické relácie STV a RTVS,“ poznamenal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Hajko #O 5 minút 12