Muž sa vyhrážal so zbraňou, potom policajtovi prešiel po nohe

Obvineniu zo zločinu útoku na verejného činiteľa čelí 33-ročný Andrej F. z Bratislavy. Ako ďalej agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, v stredu okolo 16:20 na Hrušovskej ulici v Bratislave zadržali Andreja F. príslušníci Pohotovostného policajného útvaru, pričom v tom čase bol podozrivý zo spáchania násilnej trestnej činnosti.

07.06.2018 17:12
streľba, Bratislava, policajt Foto:
Jednému policajtovi prešiel páchateľ po nohe. Následne auto nasmeroval na dvoch ďalších policajtov. Policajti z toho dôvodu použili služobné zbrane. Zasiahli pneumatiky.
debata (8)

„Po príchode policajtov na uvedené miesto sa muž nachádzal vo svojom aute. Na opakované výzvy zasahujúcich policajtov, aby vystúpil z vozidla, muž nereagoval a s autom sa pohol, pričom ľavým zadným kolesom prešiel po nohe jedného z policajtov,“ uviedla Slamková. Následne podľa nej obvinený svoje auto nasmeroval na ďalších dvoch policajtov. "Z tohto dôvodu dvaja zo zasahujúcich policajtov v súlade s ustanoveniami zákona o Policajnom zbore použili služobnú zbraň.

Jeden z nich vystrelil na prednú ľavú pneumatiku a druhý do zadnej ľavej pneumatiky motorového vozidla. Pri použití služobnej zbrane upustili od výzvy a varovného výstrelu, keďže bol ohrozený život a zdravie zakročujúcich policajtov," zdôraznila Slamková.

Policajtov ohrozoval nožom

„Po použití služobnej zbrane muž s vozidlom zastavil, avšak aj napriek opätovným výzvam policajtov naďalej odmietal z neho vystúpiť. Preto boli voči nemu v zmysle zákona o Policajnom zbore použité donucovacie prostriedky, a to hmaty, chvaty sebaobrany a putá. Muž aj počas úkonu zadržania kládol aktívny odpor, pričom policajtov ohrozoval nožom,“ povedala Slamková. Okrem toho mal podľa nej v aute aj mačetu, teleskopický obušok a plynovú pištoľ.

Po odzbrojení a spacifikovaní Andreja F. policajti zadržali a po vykonaní potrebných úkonov ho umiestnili do cely policajného zaistenia. „V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov boli mužovi spôsobené poranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie v nemocnici. Lekárske ošetrenie potreboval aj policajt,“ uviedla Slamková. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie väzenie na tri roky až osem rokov.

Policajti sa podľa Slamkovej muža snažili zadržať v súvislosti s incidentom, ktorý sa ešte skôr odohral v priestoroch jednej z budov na Pribinovej ulici v Bratislave. Okolo 11:00 v súčasnosti už obvinený muž vošiel do priestorov budovy, kde sa so zbraňou v ruke vyhrážal žene a dvom mužom. Nakoniec ženu fyzicky napadol za použitia elektrického paralyzéra a „boxera“ a odišiel.

"Na základe zabezpečených dôkazov a doposiaľ vykonaných procesných úkonov poverený príslušník polície vzniesol Andrejovi F. obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom výtržníctva a prečinom ublíženia na zdraví. Zároveň spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za tento skutok trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky, dodala Slamková.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #policajt #násilník #zbraň