Za 'cestnú pomstu' podmienka? Dobitého šoféra verdikt sudcu šokoval

Okresný sudca tento týždeň rozhodoval o incidente, ktorý sa stal v marci 2018 pri obci Brodno a mal dohru v Oškerde. Verdikt ale zaskočil.

08.06.2018 12:11
debata (147)

Obaja muži boli od incidentu vo vyšetrovacej väzbe. 51-ročný otec a 23-ročný syn z Kysuckého Nového Mesta boli obvinení zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva, uvádza na svojom webe portál zilinak.sk.

Za svoj skutok dostali ale len podmienečné tresty. Petra, ktorému zostali po útoku na hlave jazvy, rozhodnutie šokovalo, uvádza web.

„51-ročný muž dostal podmienečný trest 18 mesiacov s odkladom na 30 mesiacov, jeho 23-ročnému synovi súd vymeral 3 roky, s podmienečným odkladom a určením skúšobnej doby s probačným dohľadom na 4 roky“, informuje zilinak.sk.

Dvojica útočníkov sa v súdnej sieni poškodenému ospravedlnila a po rozhodnutí súdu musia navštevovať psychológa, ktorý ich naučí ako majú ovládať svoj hnev.

Cestná pomsta ako nový fenomén?

K incidentu došlo v marci 2018, keď sa vodič zaradil na poslednú chvíľu pred starší VW Passat a aj sa keď vodič Passatu mohol cítiť ohrozený, zareagoval pridivoko. Passat, v ktorom sedel vodič a jeho syn, začal prvé vozidlo prenasledovať a všetko sa skončilo tým, vodiča z prvého vozidla napadli. Bitka bola brutálna, asistovali pri nej aj kamene, pokúšali sa vodiča zhodiť do jarku pri ceste a vytiahli na neho dokonca plynovú pistoľ.

„Cestná pomsta“ sa v poslednom období na Slovensku rozmáha a čoraz častejšie sa objavujú na internete zábery z ktorých mrazí.

V roku 2016 sa podobná „cestná pomsta“ odohrala aj v Bratislave, kde muž zaútočil dokonca na ženu. Tá obiehala vodiča fordu sprava, čo ho rozčertilo natoľko, že ju zablokoval, stiahol jej násilím okienko a udrel ju päsťou do tváre. Všetko sa navyše odohralo pred očami jej detí.

© Autorské práva vyhradené

147 debata chyba
Viac na túto tému: #cestná pomsta