Lucia Žitňanská sa vzdala podpredsedníckeho postu v Moste-Híd

Poslankyňa Národnej rady SR a exministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd) sa vzdala postu podpredsedníčky Mostu-Híd. Ostáva radovou členkou strany aj súčasťou poslaneckého klubu.

09.06.2018 09:30 , aktualizované: 13:07
debata (70)

„Chcem sa viac venovať svojej profesijnej činnosti s postupne vycúvať z politického života. Z môjho pohľadu je to logická konzekvencia, keďže nemám záujem uchádzať sa o verejné funkcie a kandidovať v ďalších parlamentných voľbách,“ uviedla pre TASR pred zasadnutím straníckeho snemu v Bratislave.

Napriek tomu, že v parlamente nehlasuje vždy tak, ako zvyšok koalície, Žitňanská tvrdí, že s vedením Mostu-Híd problém nemá. „Čo sa mi nepáči, poviem. Konflikt ale nemáme. S Bélom Bugárom sme sa porozprávali a rešpektujeme sa v týchto pozíciách navzájom,“ ozrejmila.

Šéf strany Bugár by mal na sneme oznámiť, že bude kandidovať na prezidenta. Podľa Žitňanskej ak sa tak rozhodne, je to politicky logický krok. „Najmä v situácii, keď sa nám prvé kolo prezidentských volieb zvrháva na predkolo parlamentných volieb,“ uzavrela s tým, že legitímna je aj snaha Bugára pomôcť týmto krokom preferenciám strany.

Na sneme by mal byť zvolený aj Žitňanskej nástupca, ktorým má byť Peter Antal. Predseda strany a jej ďalší podpredsedovia by mali vo svojich pozíciách ostať.

70 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #Lucia Žitňanská