SaS rozhodnutie o podpore Mistríka odložila na koniec júna

Opozičná SaS odložila rozhodnutie o podpore prezidentského kandidáta Roberta Mistríka na koniec júna (25.6.). Pôvodne sa touto otázkou mala zaoberať Republiková rada ešte v máji, prednosť však dostali iné veci. Pre TASR to uviedol líder strany Richard Sulík.

09.06.2018 12:24
debata (9)
On sám bude na zasadnutí Republikovej rady za to, aby SaS Mistríka podporila. Podobne sa vyjadril aj podpredseda strany Ľubomír Galko. „Budem presadzovať, aby strana podporila Mistríka a nehľadala nikoho iného. Myslím si, že by veľmi dobre reprezentoval SR doma aj v zahraničí. Je to bezúhonný človek so silným životným príbehom a veľkým zmyslom pre spravodlivosť,“ uzavrel Galko.

Mistrík, ktorý je bývalým členom SaS, oznámil kandidatúru na sociálnej sieti s tým, že o post hlavy štátu sa chce uchádzať ako nestraník. „Po oznámení prezidenta Andreja Kisku som rozhodnutý uchádzať sa v roku 2019 o post prezidenta Slovenskej republiky ako nestranícky kandidát. V tejto dôležitej dobe cítim potrebu pokračovať v boji o charakter štátu a za európske hodnoty. Podrobnosti o kandidatúre oznámim v priebehu júna,“ uviedol.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #kandidát na prezidenta #Robert Mistrík #SASKA