Prívalové dažde poškodili tatranský chodník zo Zeleného na Skalnaté pleso

Červeno značený turistický chodník od Zeleného plesa cez Veľkú Svišťovku až na Skalnaté pleso je od utorka až do odvolania z technických príčin uzavretý. Dôvodom je podľa Martiny Petránovej zo Štátnych lesov Tatranského národného parku (ŠL TANAP) bezpečnosť návštevníkov.

12.06.2018 13:37
debata

ŠL TANAP ako správca turistických chodníkov museli túto trasu uzavrieť, keďže ju vážne poškodili víkendové prívalové dažde. Veľké množstvo vody spôsobilo zosuv kamenných sutín, ktoré zničili chodník na viacerých miestach, takže pohyb po ňom by mohol ohroziť životy návštevníkov tejto časti Tatier.

„Keďže do otvorenia letnej turistickej sezóny nie je vzhľadom na rozsah poškodenia v našich silách chodník opraviť, s jeho uzáverou musia turisti pri plánovaní svojich výletov počítať aj po 15. júni. Práve vtedy sa v Tatrách oficiálne otvára letná sezóna, a teda aj vysokohorské chodníky, na ktoré sa vzťahuje sezónna uzávera,“ uviedla Petránová.

Návštevníkov na obmedzenia priamo v teréne upozorňujú aj informačné tabule. ŠL TANAP o nich zároveň informujú aj prostredníctvom internetovej stránky a na svojom facebookovom profile.

debata chyba
Viac na túto tému: #turistický chodník #TANAP #Skalnaté pleso #uzavretie #Zelené pleso