Pellegrini po schôdzke s Orbánom: Základom našej prosperity je jednota

Krajiny Vyšehradskej štvorky (V4) sú veľmi efektívne pri presadzovaní názorov ľudí stredoeurópskeho regiónu, povedal v utorok v Budapešti predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer) po schôdzke s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

12.06.2018 14:49
Hungary Slovakia Foto: ,
Maďarský premiér Viktor Orban (vpravo) a slovenský premiér Peter Pellegrini.
debata

„Základom našej prosperity je jednota. Keď Slovenská republika prevezme predsedníctvo vo V4 (1. júla 2018), jednota musí byť základ. Nesmieme sa začať rozchádzať na niektorých otázkach, ale vždy si veci vedieť doma veľmi zodpovedne a priamo vyrokovať,“ dodal Pellegrini po schôdzke v rámci jednodňovej oficiálnej návštevy Maďarska.

Pellegrini potvrdil, že chce pokračovať v budovaní dobrých vzťahov Slovenska s Maďarskom, pretože je to dobré pre ľudí, ekonomiku i región.

Orbán podčiarkol, že slovensko-maďarská spolupráca a partnerstvo V4 prispievajú k spoločnému európskemu úspechu. „V4 už nie je zoskupením chudobných krajín, ale krajín, ktoré charakterizujú hospodárska dynamika, disciplinované hospodárenie a veľké plány,“ dodal predseda maďarskej vlády.

Predsedovia vlád sa dohodli i na rozpracovaní projektu vysokorýchlostnej železnice, ktorá povedie z Varšavy cez Bratislavu do Budapešti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktor Orbán #Peter Pellegrini #krajiny V4