Členovia vlády sa na vystúpení Kisku v parlamente zúčastnia, povedal Pellegrini

Členovia vlády budú v stredu prítomní v parlamente počas toho, ako bude prezident Andrej Kiska prezentovať správu o stave Slovenskej republiky. Potvrdil to predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) pred stredajším rokovaním vlády.

13.06.2018 11:01
pellegrini Foto: ,
Premiér Peter Pellegrini.
debata (26)

„Myslím si, že tam budeme všetci, vláda tam dnes o 14.00 h bude a budeme pána prezidenta pozorne počúvať,“ povedal premiér. Či sa na vystúpení Kisku zúčastní aj predseda Smeru Robert Fico, Pellegrini povedať nevedel. Je to podľa neho otázka na poslanecký klub.

„Neviem, aký tón zvolí prezident, ako zhodnotí situáciu, no budem ho počúvať a keď to bude nevyhnutné, zaujmem ako predseda vlády stanovisko,“ povedal novinárom. Opäť zopakoval, že od začiatku boli dohodnutí, že vláda SR tak, ako sa patrí, na vystúpení o stave republiky v sále bude a bude Kisku počúvať.

Prezident SR Andrej Kiska vystúpi v stredu o 14.00 h v Národnej rade SR so správou o stave Slovenskej republiky. Hlava štátu predstupuje pred poslancov so správou o stave spoločnosti pravidelne. Vlani napríklad kritizovala politikov za korupciu a neschopnosť niesť zodpovednosť. Poukazovala na najväčšie slabiny Slovenska, ktorými boli podľa neho školstvo, zdravotníctvo, kvalita života v regiónoch, vylúčené rómske komunity. V správe sa zastával sociálne slabých a nabádal na zlepšenie stavu.

Kiska ešte pred svojím zvolením do funkcie hovoril, že má záujem vystupovať v parlamente, a to nielen so správou o stave spoločnosti, ale aj v prípade, „keby bolo niečo mimoriadne dôležité, na čo by bolo treba upozorniť parlament“. Povedal tiež, že so správou by chcel vystupovať aspoň raz za rok. Prezident chodí pred poslancov NR SR v termíne okolo výročia jeho inaugurácie, ktorá bola 15. júna 2014.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #správa o stave republiky