Také niečo musíme vykazovať za brány parlamentu, hovorí Maďarič o konaní kotlebovcov

Koaliční aj opoziční poslanci kritizujú konanie kotlebovcov, pre ktoré na chvíľu prerušili vystúpenie prezidenta SR Andreja Kisku v pléne.

13.06.2018 17:32
parlament, prezident, prejav, stav republiky,... Foto: ,
Poslanci za stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko počas prejavu prezidenta Andreja Kisku držia písmena, ktoré spolu zobrazujú slovo "vlastizradca".
debata (399)

„Je to absolútna dehonestácia a neúcta k Slovenskej republike, k inštitútu prezidenta SR. Myslím si, že pán predseda parlamentu sa zachoval správne a dal jasný signál, že s takýmto niečím sa nemôžeme stotožňovať a musíme to vykazovať za brány parlamentu,“ povedal poslanec Smeru a exminister kultúry Marek Maďarič.

„Je to ich samostatné rozhodnutie. Myslím si, že z úcty k prezidentskému úradu takéto vystúpenia do parlamentu nepatria,“ uviedol poslanec Smeru Ľubomír Petrák.

Líder OĽaNO Igor Matovič si myslí, že kotlebovci sa potrebovali zviditeľniť. „Tak sa zviditeľnili. Pomaly si pripadám pri nich ako štandardný politik,“ doplnil Matovič.

Kotlebovci priniesli do pléna nápis vlastizradca, vizuálne pomôcky sú v rokovacej sále zakázané. Po neuposlúchnutí výziev predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS), aby ich odstránili, Danko schôdzu na chvíľu prerušil a ĽSNS vykázal z rokovania. Po pár minútach prezident s prejavom pokračoval.

399 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #ĽSNS