Poslanecký klub SaS sa rozšíril, pribudla v ňom Zuzana Zimenová

Poslankyňa Národnej rady SR Zuzana Zimenová vstupuje do klubu strany SaS. Oznámil to na tlačovej konferencii v parlamente šéf liberálov Richard Sulík spolu so Zimenovou. Klub SaS tak bude mať po novom v parlamente 20 poslancov. Zimenová sa má venovať inkluzívnemu vzdelávaniu.

15.06.2018 07:59 , aktualizované: 13:11
parlament, slub, zimenova Foto: ,
Poslankyňa Zuzana Zimenová a predseda parlamentu Andrej Danko.
debata (6)

Zuzana Zimenová kandidovala do parlamentu so stranou #Sieť, ktorá sa krátko po zostavení vlády v roku 2016 v parlamente rozpadla a zostali po nej nezaradení poslanci. Do snemovne sa dostala až po tom, čo sa zakladateľ #Siete Radoslav Procházka vzdal svojho mandátu. Zimenová tak nastúpila na jeho miesto ako náhradníčka. Spolupracovala s ďalšími odídencami zo #Siete na čele s Miroslavom Beblavým, ktorí neskôr založili mimoparlamentnú stranu Spolu.

Beblavý pripomína, že Zimenová nie je členkou Spolu ani mimoparlamentnú stranu nespoluzakladala. „Podľa jej slov nikdy do žiadnej politickej strany nevstúpila a nevstúpi, pretože chce byť nezávislou odborníčkou,“ uviedol Beblavý.

Zimenová informovala kolegov, s ktorými dosiaľ spolupracovala, že prijíma ponuku stať sa ako nestraníčka expertkou SaS na inkluzívne vzdelávanie. „A tým pádom aj členkou ich parlamentného klubu. Želáme jej v tejto spolupráci veľa úspechov,“ doplnil Beblavý.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Zimenová #SASKA