Generálna prokuratúra preskúmala 35 trestných vecí, ktoré sa týkali farmárov

Generálna prokuratúra Slovenskej republiky (GP SR) preskúmala 35 trestných vecí, ktoré sa týkali samostatne hospodáriacich roľníkov z východného Slovenska.

18.06.2018 15:40
debata (6)

„O záveroch preskúmania bude najskôr informovaný generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Akonáhle to jeho zdravotný stav umožní, bude generálny prokurátor osobne informovať verejnosť o výsledkoch preskúmania a prijatých opatreniach,“ informovala v pondelok TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Farmári vyrazili v pondelok ráno na traktoroch z Michaloviec do Bratislavy, kde chcú upozorniť na svoje problémy. Po trase sa k nim majú na strojoch pridať aj ďalší protestujúci. Do hlavného mesta by mali doraziť v utorok (19.6.) približne o 19.00 h.

„Uplynulo 100 dní od prevalenia kauzy, pociťujeme, že sa zatiaľ nič podstatné neudialo, nejaké zmeny v pôdohospodárstve, takže ideme do Bratislavy na dialóg,“ uviedol pre TASR Patrik Magdoško zastupujúci Iniciatívu poľnohospodárov, ktorá zastrešuje malých a stredných farmárov z celého Slovenska.

Do hlavného mesta by mali dôjsť v utorok približne o 19.00 h. „Uvidíme podľa stavu na cestách, aká bude situácia, aká bude koordinácia s políciou, takže všetko záleží od toho,“ vysvetlil Magdoško. V stredu (20.6.) chcú okrem iného navštíviť parlament.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Čižnár #Generálna prokuratúra #farmári