Súd v Bratislave zrušil pojednávanie ohľadom Ruskových zmeniek

Pojednávanie v zmenkovom spore týkajúcom sa TV Markíza sa v stredu neuskutoční. Informoval o tom hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

20.06.2018 09:37
debata (15)

Na Okresnom súde Bratislava V mal pokračovať spor o zaplatenie zmenky v hodnote 26 190 002 eura. „Termín pojednávania bol zrušený z dôvodu vykonávania ďalších procesných úkonov vzhľadom na účelnosť konania,“ uviedol Adamčiak.

Bývalý riaditeľ televízie Markíza Pavol Rusko mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Mariana Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Kočnera žiada od Ruska a Markízy – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.

Podľa informácií medializovaných v máji Kočner zobral zo súdu zmenky, odôvodnil to tým, že ich chce dať expertízne preskúmať.

TV Markíza podala trestné oznámenie na Kočnera a Ruska za údajné falšovanie cenných papierov a marenie spravodlivosti. Prípadom sa zaoberá Národná kriminálna agentúra (NAKA). Vysielateľ tiež požiadal Finančné riaditeľstvo SR o preverenie, či si spoločnosti spojené s Kočnerom riadne splnili daňové povinnosti.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #TV Markíza #Pavol Rusko #Kočnerove zmenky