Slovenská katolícka charita pripravila kampaň, ktorá bojuje proti extrémizmu

Pri príležitosti Svetového dňa utečencov, ktorý pripadá na stredu, spúšťa Slovenská katolícka charita (SKCH) kampaň Čo je domov? Chce prispieť k vytvoreniu spoločnosti, ktorá dokáže poskytnúť pomoc človeku v núdzi a zároveň si uchovať zvyky, tradície a hodnoty, ktoré sú súčasťou jej identity. TASR o tom informovala manažérka pre komunikáciu a PR SKCH Sylvia Hamadejová.

20.06.2018 10:12 , aktualizované: 10:33
debata (4)
Otvorenie projektu a spustenie kampane bude v stredu o 10.00 h pri Bráne slobody v bratislavskom Devíne. Súčasťou podujatia je aj výstava detských kresieb z rôznych krajín sveta. Po skončení sa presunie do obchodných centier v Bratislave. Počas troch rokov trvania projektu si ju bude môcť verejnosť pozrieť po celom Slovensku.

Kampaň je súčasťou trojročného európskeho projektu Mind, ktorý je spoluprácou 12 charitatívnych organizácii z 11 krajín Európy. Generálny sekretár SKCH Erich Hulman uviedol, že SKCH sa snaží, aby sa spoločnosť stala vnímavou na potreby tých, „ktorí sú nútení vykoreniť sa zo svojho prirodzeného prostredia a začať život v novej krajine“.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská katolícka charita #Svetový deň utečencov #kampaň Čo je domov?