Kiska rozdelil svoj plat desiatim rodinám v núdzi

Desať rodín, ktoré sa ocitli v núdzi, dostali od prezidenta SR Andreja Kisku po 487,80 eura. Rozdelil im svoj aprílový plat. TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia kancelárie prezidenta.

22.06.2018 10:56
debata (73)

Peniaze tentoraz pomôžu napríklad matke s ôsmimi deťmi. „Rodina zažila dlhoročné fyzické a psychické týranie zo strany otca, následkom ktorého trpia matka aj deti vážnymi zdravotnými ochoreniami. Po smrti muža sa matka nanovo vydala, jej manžel sa vzorne stará o všetky deti, trpí však svalovou dystrofiou a nemôže sa riadne zamestnať,“ priblížil Lipták situáciu adresátov pomoci. Rodina je preto vo finančných ťažkostiach a nemá peniaze na potrebnú liečbu.

Prezident pomohol aj inej rodine s ôsmimi deťmi. Po sérii náročných udalostí v rodine sa totiž zhoršil zdravotný stav matky. Tá potrebuje hospitalizáciu, ale na jej liečbu chýbajú rodine financie.

Vyberl na základe návrhu neziskoviek

Prezidentove peniaze pomôžu aj matke troch detí, ktorá náhle prišla o manžela. „Pracuje ako učiteľka a jej nízky príjem nestačí na pokrytie základných výdavkov rodiny,“ informoval Lipták. Finančný príspevok pomôže taktiež mužovi, ktorý je po úraze na vozíku a má diagnózu kvadruplégia. „Je odkázaný na pomoc svojich blízkych a lekárov, denne podstupuje rehabilitácie. Muž potreboval prispieť na antidekubitnú podušku do vozíka,“ doplnil Lipták.

Adresátom bolo aj šesť rodín s onkologickými ochoreniami.

Prezident vybral adresátov pomoci na základe návrhov neziskových organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ľuďom v núdzi – Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel a Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR. Robí tak každý mesiac.

73 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #dar #núdza