Pri dopravnej nehode blízko Šamorína sa zranilo sedem osôb

Sobotnú vážnu dopravnú nehodu osobného vozidla s mikrobusom v križovatke ciest v úseku Kyselica a Rohovce (okres Dunajská Streda) pravdepodobne spôsobilo nedanie prednosti v jazde. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Nehoda sa vyžiadala zranenie siedmich osôb, z toho šesť vo vozidlách a zranenie utrpela aj žena stojaca na autobusovej zastávke.

23.06.2018 15:16 , aktualizované: 20:43
nehoda, záchranka, dodávka, autá Foto:
Vážna dopravná nehoda v Rohovciach v smere na Kyselicu.
debata (1)

„V križovatke ciest došlo k zrážke dvoch vozidiel. Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedanie prednosti v jazde zo strany vodičky jedného z vozidiel,“ uviedla Linkešová, podľa ktorej sú okolnosti a príčiny nehody predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Zo siedmich zranených sa štyri osoby, vrátane maloletého dieťaťa a chodkyne, zranili ťažko, tri osoby utrpeli ľahšie zranenia, uviedla hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby (ZZS) Alena Krčová, podľa ktorej na mieste nehody zasahovali celkovo štyri posádky ZZS i leteckí záchranári. Po ošetrení previezli zranených do nemocníc v Bratislave a Dunajskej Strede.

Podľa slov Zuzany Hopjakovej z leteckej záchrannej služby Air Transport Europe boli na miesto nehody privolané dva záchranárske vrtuľníky. Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy si na mieste prevzala maloleté dieťa z osobného auta, ktoré sa zrazilo s mikrobusom. „S poraneniami viacerých častí tela bolo v stabilizovanom stave letecky prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava – Kramáre," uviedla Hopjaková.

Druhá posádka z Nitry si po prílete k miestu dopravnej nehody prevzala do svojej starostlivosti 30-ročnú vodičku, ktorá už bola z auta vyslobodená a u ktorej bolo nutné začať okamžitú resuscitáciu. „S vážnym poranením hlavy a hrudníka bola na umelej pľúcnej ventilácií v kritickom stave leteckými záchranármi prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre," dodala Hopjaková.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Šamorín