Premiér sa chce pre vraždu novinára stretnúť s Lučanským a prokurátormi

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) sa plánuje do začiatku prázdnin stretnúť s policajným prezidentom Milanom Lučanským a prokurátormi. Chce zistiť, či je pri vyšetrovaní vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej po technickej stránke všetko v poriadku.

24.06.2018 13:12 , aktualizované: 14:49
debata (4)

„Polícia robí maximum pre to, aby vyšetrila túto vraždu,“ vyhlásil v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 premiér Peter Pellegrini. Zdôraznil, že polícia neurobí žiadne úkony, ktoré by mali zabrániť vyšetreniu vraždy. Pellegrini zopakoval, že chce robiť všetko, aby Slovensko bolo dobrým miestom pre život.

Nechcem byť prezidentom, tvrdí Pellegrini

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer) naznačil, že nechce byť prezidentom SR, jasne to však nevylúčil.

„Ja už radšej nepoviem nič, ale mám ešte chuť a odhodlanie pre túto krajinu urobiť, čo budem vládať a čo bude v mojich silách. A nie som si istý, že to všetko, čo by som chcel posunúť k lepšiemu, sa dá robiť z pozície prezidenta vzhľadom na kompetencie,“ povedal v nedeľnej diskusii RTVS O päť minút 12.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) jasne neodpovedal na otázku, či chce byť v budúcnosti premiérom. Naďalej chce byť úspešný so SNS a byť v dejisku politiky. „Len ten, kto vyhrá parlamentné voľby, len ten môže snívať o tom byť premiérom,“ doplnil.

Rovnakú otázku dostal aj prezident SR Andrej Kiska. Zopakoval, že o svojej politickej budúcnosti bude informovať po komunálnych voľbách. Tie budú v novembri. Momentálne sa stretáva s ľuďmi a zopakoval, že chce naďalej pomáhať krajine. „A to aj budem robiť,“ uviedol.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #Milan Lučanský #vražda novinára Jána Kuciaka