Bývalý väzenský dozorca z Česka doviezol takmer kilo marihuany

Bývalý príslušník Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) 30-ročný Marián Jaso na Okresnom súde vo Zvolene priznal, že z Českej republiky doviezol na Slovensko takmer kilogram marihuany.

02.07.2018 14:35
debata (2)

Súd to akceptoval ako poľahčujúcu okolnosť a vymeral mu trest päť rokov odňatia slobody nepodmienečne. Jasa, ktorý pracoval v ZVJS od januára minulého roka a bol v skúšobnej lehote, okamžite prepustili zo služobného pomeru. Po vyhlásení rozsudku hneď putoval do výkonu trestu, ktorý si odpyká v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Marián Jaso priznal, že marihuanu kúpil v Prahe za 90 tisíc českých korún, čo predstavuje 3 526 eur. Na Slovensku ho zadržali policajti v januári v obci Lieskovec pri Zvolene. Stalo sa tak až po naháňačke, pretože na svetelné a zvukové znamenia polície Jaso odmietal zastaviť auto BMW, v ktorom sa potom našli tri zatavené hliníkové vrecká. Keď v Lieskovci jeho auto zablokovali, vyskočil z auta a dal sa na útek. Nasledovali varovné výstrely do vzduchu a napokon ho zasahujúci policajt zasiahol do ľavého stehna. Sudca na neho uvalil väzbu a zranenie si Jaso doliečoval v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Jasa stíhali za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, ich držania a obchodovania s nimi. Hrozil mu trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #marihuana #dozorca