Hasiči zasahovali po prietrži mračien, aj pri dopravných nehodách

Silná prietrž mračien spôsobila v piatok popoludní lokálnu povodeň v obci Hranovnica v Popradskom okrese. Následky prietrže sú už pod kontrolou. V obci však naďalej platí vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, informoval starosta obce Vladimír Horváth.

06.07.2018 12:08 , aktualizované: 19:31
debata (3)

Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove informovali, že voda v obci zatopila ulice Hviezdoslavova a Mierová.

„Likvidácia škôd je náročná v tom, že sa musí čakať, kým neopadne voda. Hladina pomaly opadáva, očakáva sa ešte pokles spodnej vody, ktorá vyráža do rodinných domov z kanalizácie,“ priblížil operačný dôstojník KR HaZZ. Doplnil, že tam, kde to bolo možné, už začali hasiči s odčerpávaním vody z pivníc a suterénov.

Obe ulice sú umiestnené nižšie a voda sa tam pravdepodobne nahromadila z okolitých polí. „Udalosť nahlásili krátko pred 15. hodinou, na mieste zasahujú siedmi profesionálni hasiči z Popradu na dvoch kusoch techniky a miestni dobrovoľníci. Situácia sa stále vyvíja, takže sme pripravení nasadiť aj viac ľudí, čaká sa však na to, kým opadne voda,“ dodal operačný dôstojník s tým, že na mieste sa nikto nezranil, voda však spôsobila škodu na majetku miestnych ľudí.

Hasiči zasahovali aj pri zrážke kamiónov

Hasiči z Čadce zasahovali pri dopravnej nehode dvoch nákladných vozidiel, ktorá sa stala za tunelom Horelica v smere do Žiliny. Cesta je v tomto smere uzavretá, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Jeden z kamiónov prevážal látku, ktorá uniká v malom množstve na vozovku, podľa hasičov však nie je nebezpečná pre životné prostredie. „Z druhého kamióna unikajú prevádzkové kvapaliny, ktoré hasiči zachytávajú,“ priblížila Farkasová. Na miesto udalosti bolo vyslané ekologické vozidlo HaZZ, ktoré unikajúcu látku prečerpávalo do sudov. Pri nehode nedošlo k zraneniam.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda #Horelica #uzávierka cesty