Saková: Zákon o registri mimovládnych organizácií chce predložiť v septembri

Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer) predloží do parlamentu zákon o registri mimovládnych neziskových organizácií v septembri. Uviedla to počas pondelňajšieho stretnutia s predstaviteľmi mimovládnych organizácií. Návrh zákona by mal zahŕňať legislatívny rámec ich pôsobenia a financovania.

11.07.2018 12:57
Denisa Saková Foto: ,
Ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer).
debata (9)

Saková upozornila, že jej snahou je, aby bol zákon o registri mimovládnych organizácií odsúhlasený v podobe, v akej ho vypracovalo ministerstvo vnútra a Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti v spolupráci s mimovládnymi organizáciami. „Pôsobíte v oblastiach, kde štát vzhľadom na svoje kompetencie pôsobiť nemôže, a v ktorých privátna sféra nechce pôsobiť, nakoľko tam nie je možnosť zisku,“ povedala Saková zástupcom organizácií.

Predstavitelia občianskeho sektora sa zjednotili v rámci Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie (MNO), ktorú vnímajú ako priestor na dialóg so štátom. „Sme pripravení pokračovať s vládou v dialógu o občianskom sektore. V tejto súvislosti chceme jasne deklarovať, že sa nebránime diskusii o financovaní či zvyšovaní transparentnosti občianskeho sektora,“ povedal po stretnutí s ministerkou Marcel Zajac, predseda Komory mimovládnych organizácií v Rade vlády pre MNO.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #mimovládne organizácie #Denisa Saková