Ako bude vláda USA korumpovať SNS? Hrnko sa pýta kritikov

Kritici nákupu stíhačiek F-16 pre slovenské vzdušné sily by mali vysvetliť, akým spôsobom bude vláda USA korumpovať Slovenskú národnú stranu. Uvádza sa to vo vyhlásení podpredsedu národniarov Antona Hrnka.

12.07.2018 18:27
debata (69)

„Kde zlyháva odbornosť, tak voči nám príde demagógia o korupcii. Spochybňovať kvalitu F-16 výrobou v Indii je hodné tak Veroniky Remišovej. Sklamaní analytici a ich priatelia Ľubomír Galko a Richard Sulík idú ďalej a hovoria o korupcii pri kontrakte so štátom USA,“ uviedol Hrnko.

Pokiaľ ide o opozičného poslanca Ľubomíra Galka, podľa Hrnka by ten mal vysvetliť vlastné škandály. „S odposluchmi, s predajom samopalov vzor 58 za cenu hračky kus po 12 eur. Bielu knihu o obrane, v ktorej odporúčali výpredaj tankov po vzore Kauflandu, za ktorý im vtedajší prezident SR hrozil žalobou za vlastizradu, škoda spomínať,“ zdôraznil.

Hlúposti podľa Hrnka zaznievajú aj pri osemkolesových vozidlách, pretože národniari chcú do armády slovenské výrobky. „Páni odborníci, ako sa dá byť korumpovaný pri kontraktoch štát a štát. Verím, že svoje názory prezentujete aj americkému veľvyslancovi osobne respektíve prezidentovi Trumpovi, ak navštívi Bratislavu. Vtedy, ale budete stáť, ako Vás poznáme, v prvom rade,“ dodal Hrnko.

Vláda tento týždeň rozhodla o nákupe amerických stíhačiek typu F-16 Block 70/72. Ministerstvo obrany v zverejnenej analýze tvrdí, že americké stroje sú pre Slovensko lepšou variantou v porovnaní so švédskymi Gripenmi. Na 14 nových nadzvukových lietadiel plánuje vláda utratiť 1,589 miliardy eur. V tejto sume sú započítané aj sprievodné výdavky, ako sú napríklad výcvik pilotov, infraštruktúra či munícia. Stíhačky F-16 Block 70/72 sú najnovšou verziou. Opozícia nákup kritizuje ako netransparentný.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #stíhačky #nákup vojenskej techniky