Čo robia politici počas prázdnin? Cestujú do regiónov, majú prednášky či zbierajú podpisy

Cesty za ľuďmi do regiónov, ale aj prednášky na letných univerzitách. Aj takto trávia letné prázdniny predstavitelia politických strán. Žiadna z nich o letnom oddychu nehovorila.

15.07.2018 11:58
parlament, NRSR Foto: ,
Pohľad do pléna Národnej rady Slovenskej republiky.
debata (4)

„My v SaS rozhodne neoddychujeme. Rozbehli sme druhý ročník regionálnych aktivít pod názvom #sasvregionoch. Krajskí a okresní predsedovia organizujú aktivity naprieč celým Slovenskom, na ktoré vždy príde aj niektorý poslanec NR SR alebo predseda Richard Sulík,“ uviedla hovorkyňa liberálov Katarína Svrčeková.

Saskári sa stretávajú s ľuďmi, športujú s nimi, varia a diskutujú o odborných riešeniach. „Takéto akcie niekedy stihneme aj tri týždenne. Okrem toho tím SaS pod vedením kapitána Richarda Sulíka zabehne 345 kilometrov dlhý štafetový maratón Od Tatier k Dunaju,“ avizuje hovorkyňa.

Koaličná SNS zase nedávno oficiálne odštartovala Letnú hliadku. Mládež SNS bude počas prázdnin po celom Slovensku navštevovať kúpaliská, rôzne letné akcie a pýtať sa na názory ľudí, čo ich trápi a čo potrebujú. Heslom tohtoročnej hliadky je „Bližšie k Vám v regiónoch“. Účelom je podľa strany zozbierať nápady a postrehy, aby sa práve podnety od ľudí stali súčasťou politického programu SNS.

KDH a OĽaNO v regiónoch

V regiónoch budú aj poslanci OĽaNO. Obyčajní zároveň plánujú aj výjazdové zasadnutie klubu a tieňovej vlády hnutia.

Podobne to má zariadené aj mimoparlamentné KDH. „Snažíme sa a celkom sa nám to aj darí, byť v regiónoch po celý rok. Dovolíme si tvrdiť, že nás v tejto našej činnosti nedobehne už nikto. Predseda KDH Alojz Hlina pokračuje vo svojom programe 365, v rámci ktorého chce do volieb osobne prejsť 365 obcí a stretávať sa s občanmi. Členovia predsedníctva sa budú zúčastňovať na akciách, ktoré pripravujú naši členovia v regiónoch,“ uviedol hovorca hnutia Stano Župa, že kresťanskí demokrati chcú počas leta ľuďom odprezentovať svoj programový dokument Oslava rodiny.

Progresívne Slovensko zbiera podpisy

Šéf SMK József Menyhárt má v priebehu júla prednášky na viacerých letných univerzitách. Zúčastnil sa na takomto podujatí v Martovciach, odtiaľ cestoval rovno na Ukrajinu do Zakarpatskej oblasti, na letnú univerzitu v Synevirskej Poliane. Navštívil aj letný tábor Mládežníckeho zväzu kresťanských demokratov v Maďarsku, bol na otvorení letnej univerzity Zväzu maďarských pedagógov na Slovensku. Prijal aj pozvanie do letného tábora v Gombaseku, kde sa zúčastní na pódiovej debate. „Letné festivaly, tábory a univerzity sú ideálnou príležitosťou, aby sme študentom, ale aj dospelej generácii predstavili činnosť SMK,“ ozrejmila hovorkyňa strany Helena Fialová.

Progresívne Slovensko chce počas leta zbierať podpisy a predstavovať svoju kandidátku na prezidentku Zuzanu Čaputovú. „Zároveň sa budeme sústreďovať na rozširovanie členskej základne a buniek po celom Slovensku. Naši členovia organizujú letné aktivity od dobrovoľníckych prác až po diskusie na rôzne témy,“ dodal šéf komunikácie PS Ľubomír Ondrejkovič.

Leto chce v regiónoch stráviť aj koaličná strana Most-Híd. „Pre predstaviteľov strany Most-Híd je intenzívna prítomnosť v teréne počas letných mesiacov taká prirodzená, že ju nemusíme špeciálne plánovať,“ vyhlásila jej hovorkyňa Klára Debnár.

Hnutie Sme rodina sa chce cez leto sústrediť najmä na zber podpisov pre svojho prezidentského kandidáta Milana Krajniaka. Predstavitelia hnutia sa tiež zúčastnia na výjazdoch v regiónoch a v neposlednom rade ich čaká príprava na blížiace sa komunálne voľby. „Od začiatku leta sme už boli na mnohých akciách po celom Slovensku – minulý víkend sme mali výstup na Vihorlat, tento víkend sme boli na Spišských trhoch a taktiež sme sa zúčastnili podujatia Halušky fest Turecká,“ uviedli kollárovci.

Parlamentná strana Smer-SD neodpovedala.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Politické strany #SNS #anketa #KDH #OĽaNO #letné prázdniny #SASKA