Čo robia Putinovi motorkári na Slovensku? SaS sa chce Sakovej pýtať na Nočných vlkov

Poslanci SaS sa plánujú na rokovaní brannobezpečnostného výboru parlamentu pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej na ruský motorkársky gang Noční vlci, ktorý si mal zriadiť v obci Dolná Krupá pri Trnave svoju základňu.

15.07.2018 12:47
Noční vlci, Slavín Foto: ,
Noční Vlci prišli kladú vence k pomníku sovietskych vojakov na Slavíne.
debata (1099)

„Na najbližšom zasadnutí výboru sa budeme pýtať ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer), čo o tejto základni vie. Keďže je o tejto skupine známe, že je paramilitantnou organizáciou s väzbami na ruského prezidenta Putina, očakávame, že zareaguje aj ministerstvo zahraničných vecí,“ uviedla najsilnejšia opozičná strana.

Poslanci sa mienia pýtať na spoluprácu slovenských občanov s touto organizáciou. „Predpokladáme, že Slovenská informačná služba bola v tejto záležitosti aktívna a že informácie mala. Pýtame sa ministerky, prečo naše orgány nekonali, ak týmito informáciami disponovali,“ doplnil Milan Laurenčík.

Podľa SaS základňa Nočných vlkov na Slovensku značí, že Kremeľ a jeho spojenci vnímajú Slovensko ako slabý článok v NATO a EÚ. Liberáli z toho vinia vládu a najmä šéfa parlamentu Andreja Danka (SNS).

„To je vizitka tejto vlády. Osobitne predsedu parlamentu Andreja Danka, bývalého premiéra Roberta Fica (Smer) a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominant Smeru), ktorý sa nikdy dôrazne nevzoprel napríklad Dankovmu rečneniu v Dume či jeho poklonkovaniu sa Rusku,“ doplnili liberáli.

„Sulík a SaS majú paniku z jesene zo svojich preferencií, tak vymýšľajú témy napríklad aj o Nočných vlkoch. SaS nezachráni už však ani to, že pán Sulík núka post šéfa strany SaS Andrejovi Kiskovi,“ reagovala SNS prostredníctvom riaditeľky kancelárie predsedu SNS Andreja Danka Zuzany Škopcovej.

1k+ debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Noční vlci #Denisa Saková #SASKA